MASONERIA-Trecut,Prezent si Viitor

" From ranks you came in ranks you go,,!

14 Jan

"DECLARAÅ¢IE PRIVIND SCOPURILE ÅŸi RAPORTURILE ORDINULUI"

adaugat in General on 14.01.09

  Extras din  ,,Constituţia MARII LOJI UNITE a ANGLIEI,,În august 1938, Marea Lojă Unită a Angliei împreună cu Marile Loji ale Irlandei şi Scoţiei au convenit şi au semnat o Declaraţie, identică în termeni şi în conşinut, singura deosebire admisă fiind aceea cu privire la titulatura Marii Loji, atunci când Declaratia este asumată şi difuzată în Lojile Simbolice.

Această Declaraţie intitulată "DECLARAŢIE PRIVIND SCOPURILE şi RAPORTURILE ORDINULUI", a fost convenită în următorii termeni:

1. Din timp în timp, Marea Lojă Unită a Angliei consideră că este bine şi de dorit a se preciza în termeni precişi scopurile Francmasoneriei, deoarece respectivele declaraţii au lăsat să se strecoare unele neclarităţi şi deformări în legatură cu aceste scopuri.

De aceea, Marea Lojă Unită a Angliei consideră necesară evidenţierea încă o dată a Principiilor Fundamentale ale Ordinului.

2. Prima condiţie pentru ca cineva să fie admis în rândul membrilor Ordinului este credinţa în Fiinţa Supremă. Acest lucru este esenţial şi nu se admite nici un compromis.

3. Biblia, căreia Francmasonii îi spun Cartea Legii Sacre, trebuie să fie întotdeauna deschisă în Loji. Fiecărui candidat i se cere să facă Legamântul pe aceasta Carte sau pe aceea care, în credinţa sa anume, conferă sacralitate unui juramânt sau unei promisiuni.

4. Oricărui om care intră în Francmasonerie i se înterzice cu desavârşire, de la bun început, să încurajeze sau să participle la acte care ar putea distruge pacea sau ordinea firească a societăţii; el trebuie să se supună legii oricărui stat în care îşi are rezidenţa sau care îi poate oferi protecţie şi niciodată nu trebuie să-şi diminueze credinţa în Suveranul ţării sale natale.

5. În timp ce Francmasoneria întăreşte în fiecare din membrii săi datoriile civice şi de loialitate, ea conferă individului dreptul de a-şi menţine propriile opinii cu privire la toate problemele publice. Dar niciodată - fie în Lojă, fie în calitate de Francmason - nu i se va îngădui să-şi exprime părerile asupra problemelor teologice, politice sau rasiale.

6. Marea Lojă Unită a Angliei a refuzat permanent şi în mod categoric să-şi exprime opiniile asupra politicii interne sau externe a statului şi nu va îngădui ca numele său să fie asociat cu vreo activitate, oricât de umanitară ar părea să fie, care contravine politicii sale consecvente de a sta departe de orice problemă care afectează relaţiile dintre un guvern şi altul, sau dintre partidele politice, sau de probleme cum ar fi unele teoriile divergente cu privire la actul de guvernare.

7. Marea Lojă Unită a Angliei este conştientă că există Organisme, autoproclamate Francmasonice, care nu aderă la aceste principii şi atâta timp cât această atitudine există, Marea Lojă refuză, în mod absolut, să aiba vreo legatură cu astfel de Organisme, sau să le considere drept Francmasonice.

8. Marea Lojă Unită a Angliei este un Corp Masonic Suveran şi Independent, care practică Francmasoneria strict în interiorul celor Trei Grade şi doar în limitele definite în Costituţia sa drept"pura Masonerie antică". Ea nu recunoaşte şi nu admite existenţa nici unei autorităţi Masonice superioare, orice nume ar purta.

9. În mai multe ocazii, Marea Lojă Unită a Angliei a fost invitată să ia parte la unele Întruniri cu aşa-numite Asociaţii Internaţionale, care pretind că reprezintă Francmasoneria şi admit în componenţa lor Organizaţii care nu se conformă cu stricteţe principiilor pe bază cărora Marea Lojă Unită a Angliei este fondată. Marea Loja nu admite nici o revendicare şi nici nu îngăduie reprezentarea convingerilor sale de către astfel de Asociaţii.

Nu există nici un secret în privinţa vreunui principiu de bază al Francmasoneriei, unele dintre aceste principii fiind afirmate anterior.

De aceea, Marea Lojă Unită a Angliei va lua în consideraţie recunoaşterea acelor Mari Loji care recunosc, practică şi pot dovedi că recunosc şi practică în mod constant aceste principii stabilite şi neschimbate, dar în nici un caz nu va intra în discuţii ce ar viza interpretarea acestor principii sau cu privire la adoptarea unui nou pricipiu. Aceste principii de bază trebuie să fie aplicate fără nici o reţinere de aceia care doresc să fie recunoscuţi drept Francmasoni de către Marea Lojă Unită a Angliei.

Daca Francmasoneria deviază chiar şi o singură dată de la conduita sa tradiţională exprimandu-şi o opinie în problemele teologice sau politice, există riscul ca în în viitor să i se ceară fie aprobarea, fie dezacordul cu privire la orice frământare publică, iar acest lucru ar semăna sămânţa discordiei în rândul propiilor săi membri.

 

 

 
     media: 0.00 din 0 voturi

0 comentarii


Atentie: Comentariile vor aparea dupa aprobare. Trimite comentariul tau doar o singura data.

:):(:d:">:((:d|:x8-|/:):o:-?:-":-w;)[-(:)>-#:-s(~~)**==*-:)o:-)3:-o:(|):)):-??:-ss<):)<:-p=:)>:d<@};-[-o<^:)^#-o$-)%%-%-((%)(*)(:|8->8-x8-}:)]:-$:-&:*:-\:-<:>:-@:-b:-j:-l:p:-s:-c:-h:-t:|:o):@):^o;));;)=((=))=d>=p~>-)>:)>:/>:p@-)b-(b-)|-)l-)o-+o->o=>x([-x~:>~o)~X(=; mai multe

Beautiful singles in your area. Meet them now!